Tunesisk hækling

Ikke alt behøver at handle om at strikke trøjer og tørklæder, når man er på Strikkefestival – boligindretning står også højt på listen, og netop her kan man lære noget nyt!

Tunesisk Hækling

Tunesisk hækling er en forholdsvis overset teknik i Danmark, men i USA bruges den meget og kaldes også ”afgan stitch” – på dansk kendes den som hakning. Kigger man nærmere på teknikken, ser man, at den kan noget, almindelige hækleteknikker ikke kan. Tunesisk hækling er en blanding af strik og hækling. Med denne teknik opnås strukturer, der minder om vævning eller strikning. Man arbejder i rækker af to, hvor man samler masker op den ene vej, så man har dem alle på nålen, som ved strikning – på anden række af masker man dem.

Der bruges en speciel hæklenål, som ligner en strikkepind med en hæklenål i enden. Det kan anbefales at bruge de udskiftbare tunesiske hæklenåle, der kan monteres på forskellige længder af wirer. På workshoppen introduceres de basale teknikker indenfor tunesisk hækling samt lace- og flerfarveteknikker

Weekendkursus 27.-28. september i Odense. Undervisning Pernille Cordes http://englegarn.dk/

Englegarn.dk

Englegarn.dk

Tunesisk hækling fra Englegarn

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*