Øivind Kaae – butterfly de luxe

Den klassiske butterfly i en luksusudgave har netop set dagens lys på smykkemessen CPHJWS – det var det føste, der fangede min opmærksomhed – virkelig nytænkende! Øivind Kaae er designeren bag denne smukke butterfly i ædelt træ og guld, som har fået navnet TIERON.

At bære denne butterfly er et statement og en opgradering af butterflyen til et egentligt mandesmykke – den er til ham, der normalt går efter det klassiske look, men samtidigt har mod på at give begrebet elegance, en meget eksklusiv og original drejning.

Tieron

består af en knude i guld og et vingesæt i to halvdele i ædelt træ med guldindlæg. Vingerne sættes i knuden med en magnet og butterflyen fæstnes om halsen med en silikonerem, der kan justeres med tre små fine pullerter, også i massivt guld.

Butterflyen kan købes hos Michael Strøm Guldsmedie i Grønnegade 26, København K.

TIERON  http://tieron.dk/

Guld_Zebrano-butterfly

Guld_Zebrano-butterfly

3 ting har været drivende for Øivind i udviklingen af butterflyen:

1: Veneration for hans far, som aldrig gik med slips, men kun (ved særlige lejligheder) butterfly, af hvilke han blot ejede et smalt, ensfarvet og kongeblåt eksemplar!

2: Irritation over at det nærmest er forbeholdt kvinder at gå med et synligt, eksklusivt og dyrt smykke.

3: At skabe et særligt symbol og signal til de modige og selvbevidste mænd, der ikke er bange for at manifestere det betydelige statement dette eksklusive smykke udtrykker.

Tieron-butterflyboks

Tieron-butterflyboks

 

Hvis det skal være helt gennemført, fås manchetknapper i knudens design. Det hele er nedlagt i en elegant sortlakeret boks, der lukkes med en Ferrari-rød silikonerem.

Smokingbutterfly

Smokingbutterfly

Tieron butterflyen kom til verden ved en tilfældighed, fortæller designeren Øivind Kaae. “Det var sommer i Danmark og jeg havde repareret en haveparasol med et langt stykke ståltråd. Der var et stykke tilovers, og det snoede jeg lidt sammen mellem fingrene. Jeg så straks ligheden med en butterfly og fandt mere ståltråd og en fladtang frem for at forme en mere vellignende butterfly. Den model så min søn og ville absolut afprøve den ved et stort bryllup, som han skulle deltage i. Med overvældende opmærksomhed til følge! Den hændelse blev startskuddet til hele udviklingsprocessen”. Til venstre den endelige version af en smoking butterfly.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*