Man meets Woman af Yang Liu

Taschen har udgivet den mest forrygende lille humoristiske bog: Man meet Woman illustreret af grafikeren Yuang Liu, som fremhæver forskellene mellem den mandlige og kvindelige tankegang, ved hjælp af en række simple piktogrammer: Spidsfindige kønsrelaterede paralleller….. ingen tvivl om at kvinder er fra Venus og mænd fra Mars! Bogen er en interessant skildring af nutidens kønsspecifikke klichéer.

Liu’s inspiration

kommer fra hendes eget personlige liv, og er om noget, vi alle kan relatere til. Bogen kommer som en efterfølger til den ligeså morsomme East Meets West, der illustrerer forskellene mellem asiatisk og europæisk kultur.

Daglidagens banale situationer

Hvordan håndterer vi influenza? Mænd tror deres sidste time er kommet! Kvinder går i seng med en “nice cup of tea”…. Shopping vaner…. Drømmemanden/kvinden….  Grin og fnis går hånd i hånd med mere alvorlige sociale forskelle i lønforventninger, synspunkter om »karrierekvinder« og holdninger til promiskuitet. Den lille bog dokumenterer de kønsroller, der er blevet dikteret til os gennem årtier, men som Liu anfører i sin intro, det er noget, hun vil have os til at ta’ med lidt humor!

Yang Liu

Er født i Kina, men har boet i Tyskland, siden hun var 14 år. Efter at have studeret på University of Arts Berlin (UDK), arbejdede hun som grafisk designer i Singapore, London, Berlin og New York. I 2004 grundlagde hun sin egen tegnestue. I 2010 blev hun udnævnt til professor ved BTK University of Applied Sciences i Berlin. Hendes værker har vundet adskillige priser i internationale konkurrencer og kan findes på museer og samlinger over hele verden.

Skøn vært/værtindegave, som kan købes gennem Tashen til 12 €

Taschen http://www.taschen.com/

yang_liu_man_meets_woman

yang_liu_man_meets_woman

Hardcover, 13 x 13 cm, 128 sider

 

Mysterious-objects

Mysterious-objects

Mysterious objects

modern-man housewife

modern-man housewife

Modern man vs housewife

self-image

self-image

Self-image

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*