It is fashion darling…

Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week er netop overstået for branchefolk, indkøbere, butiksejere, designere, bloggere og PR og stylister. Jeg har kigget lidt på tendenserne og kan fortælle lidt om efterårets nyheder. Mode er i min verden lig med godt design, som er “everlasting”, men som også bare kan være en inspirerende farvesammensætning. Mode handler om stil ikke alder – det er klart, at når alderen er sneget sig forbi de 50, så bør man vælge bedre kvaliteter, og snit der fremhæver det bedste eller skjuler småting, man ikke er så glad for mere.. Find din stil og kan du ikke det, så lad dig vejlede af eksperter enten i butikker, personlige shoppere eller en stylist. I sidste ende betaler det sig, for du slipper for en masse fejlkøb, og kan i virkligheden nøjes med en beskeden garderobe, som faktisk kan mikses på kryds og tværs – på den måde får du meget mere for pengene og en garderode der varieres og altid er tjekket.

Anne-Vest-fur

Farver

Farver er i den kommende efterårs sæson et “must” – det er især flaskegrøn, som bliver et hit til næste vinter, men også røde og bordeaux toner kommer, garneret med gyldne og skarp orange eller hysterisk lilla. Brokade og blomster ser allerede dagens lys her i foråret, men til vinter topper det sammen med velour og pels – både ægte og fake fur / “økopels”.

Fashion træf

Når modemessen starter er det tradition, at man mingler indenfor branchen – det er altid hyggeligt at blive opdateret om, hvem er hvor, og hvordan det går de forskellige. Første træf er altid hos Tommy Hilfiger, hvor årets kollektioner lanceres både indenfor fashion og accessories. Alle der deltager er trendy, sjove, skæve og lidt skøre… heldigvis for det – og skønt at ikke alle lader sig diktere, men snarere inspirerer designere og influencers. Efter morgenkaffe går turen rundt om hjørnet, hvor fantastiske danske designere og brands udstiller på &Tradition på Papirøen. Her er Monies repræsenteret med fabelagtige og forrygende smykker af palmeblade dekoreret med bladguld, skønne pelse fra Anne West, Hanne Bloch’s bikinier og kjoler i international stil – pelse fra Great Greenland lavet i samarbejde med Jesper Høvring og Designers Remix’ farverige look. Danske Mismo et M/K taskebrand, som er absolut et “must have”, er her også. Materialet er læder og canvas of vatteret nylon, super forarbejdet i Italien og i über-klassisk stil.

TH-drinks Tommy-Hilfiger-Breakfast---FW16---Atmosphere---11 Camilla-Ottense-og-Liv

Designers-Remix

Messer – CIFF på Bella Centeret & Revolver i Øksnehallen

De fleste udstiller deres kollektioner på de to førende modemesser, med mindre de er agenturer, som laver aftaler med indkøbere i deres showroom. Her går man fra firma / stand til stand og tjekker de nye kollektioner ud, før man køber ind. Os andre som er på inspirationstur eller på kundebesøg ( stylist / PR mm) får hilst på de forskellige udstillere, som man ofte har kendt i mange år især hvis man er en garvet “rotte” i faget. Her var jeg forbi Soon Shoes, som laver fantastiske sko og støvler og Depeche, der er specialiceret i læder beklædning, tasker og bælter, samt Izipizi briller.

Soon--shoesAW17

Depeche-Liv

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*