Dries von Noten

Mønstermiks på den absolut fede måde er kendetegnet for Dries Van Noten spring /summer kollektion. Etniske mønstre, striber, mat og shiny – alle kontraster er i spil i de lækreste farvesammensætninger – super personligt og urbant look!! I love it!!

Lidt historie om Dries: Han er født i Antwerpen i 1958, og er tredje generation i en familie af skræddere. I 30’erne redesignede hans bedstefar brugt tøj ved at vende vrangen ud af og indført begrebet “ready-to-wear”. I 1970 åbnede Dries’ far en stor fornem modebutik i udkanten af ​​Antwerpen, efterfulgt af et outlet i byens centrum, hvor han solgte kollektiner af Ungaro, Ferragamo og Zegna. Samtidig havde hans mor en Cassandre franchisebutik og samlede på antikke kniplinger og linned. Så man kan godt sige at Dries blev introduceret til en verden af ​​mode, dens ritualer og traditioner fra barnsben.

Som 18 årig startede han på sin designuddannelse på Antwerpens Royal Academy. Herefter arbejde han som freelance designer for forskellige producenter indtil han i 1986 præsenterede sin første herretøjskollektion i London som en del af The Antwerp Six kollektiv. Her lancerede han sin egen linje af blazere, skjorter og bukser – det blev med det samme en succes både hos Barneys i New York, Pauw i Amsterdam og Whistles i London. Samme år åbnede han sin første lille butik i en galleriarkade i Antwerpen – her solgte han de første M/K kollektioner, lavet i samme stof.

I 1989 købte han sin bedstefars største konkurrents hus i 5 etager Het Modepaleis – dengang lå det i et af de “dårligere” kvarterer – i dag er området hypermoderne og kendt for sine dyre butikker… senere er der kommet flere til i Paris, Tokyo, Hong Kong og Singapore.

I 2008 vinder Dries Van Noten The International Award of the Council of Fashion Designers of America. Samme år blir’ han skuespillerinden Cate Blanchett personlige designer til Academy Awards , hvilket han har gjort siden da.

Mærket er ikke haute couture; kun ready to wear – “Jeg er lidt naiv, men jeg kan ikke lide tanken om, at vise ting, man ikke sælger i en butik”, siger Van Noten for nyligt i et interview. En fin ting er også, at han aldrig annoncerer med sine produkter.

Dries Van Noten http://www.driesvannoten.be/

Dries-van-Noten

Dries-van-Noten

Dries-Van-Noten-koll.-ss-2015

Dries-Van-Noten-koll.-ss-2015

Dries-Van-Noten-2015

Dries-Van-Noten-2015

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*