Denim contra bæredygtighed – tænk “grønt”

Denim er og blir’ et af mine favorit materialer – men det er også et af de produkter, som bruger mest vand og kemikalier til at få de “rigtige” vaske og look. I denne uge vil jeg sætte fokus på bæredygtighed, for jeg synes det er på tide at vi – ligesom i madbranchen har øje for økologi – også får sat fokus på, hvordan vores tøj bliver lavet, og om der er andre muligheder for at udvikle nye stoffer eller fibre.

Copenhagen Fashion Summit

På torsdag har  Copenhagen Fashion Summit omdannet Operaen til et forum for netop bæredygtighed – her vil fortalere for hele branchen fortælle om udviklingen – ex. plasticflasker kan omdannes til det skønneste t-shirt materiale – måske skulle du tænke mere på alternativer til, hvad du normalt køber..?

Der er mange faktorer som spiller ind, det er selvfølgelig alfa og omega at både designere og producenter begynder at tænkte “grønt” – men du som forbruger er i virkeligheden den første, som bør efterspørge det – uden dig og din interesse for miljø og arv, sker der intet! Så hvis vi løfter i flok – sker der mere!

Kronprinsesse Mary

Selv vores kronprinsesse støtter projektet – tak for det – dejligt at hun vil være foregangskvinde, for et så vigtigt projekt! Udover kronprinsessen vil der være masser af talere fra forskellige multinationale firmaer fx. Michael Schragger, executive director of The Sustainable Fashion Academy, Catarina Midby fra H&M, som er meget bevidste overfor bæredygtig produktion, flere NGO organisationer indenfor økologi og fairtrade, politikere, Stefan Stiegel founder af Not Just a Label ( som jeg netop har skrevet om ), skuespiller Connie Nielsen og mange andre fra hele verden. Stor tak til Eva Kruse, som har formået at få verden til at åbne øjnene for fashion-industriens produktion på godt og ondt!

Følg med på Facebook https://www.facebook.com/copenhagenfashionsummit

Web: copenhagenfashionsummit.com http://www.copenhagenfashionsummit.com/

Twitter: @CphFashSummit

Greens

Greens

Greens

Denim-forever

Denim-forever

Denim forever

G-Star Raw

G-Star Raw

G-Star Raw

Jourdan-Dunn-Denimshorts

Jourdan-Dunn-Denimshorts

Jourdan Dunn i Denimshorts

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*