Copenhagen Fashion Summit

Idag stod det hele Operaen i København i Sustainable Fashion’s / Bæredygtig Mode’s tegn – det var samtidig årsdagen for den frygtelige ulykke i Bangladesh, hvor den ni-etages fabriksbygning Rana Plaza styrtede sammen og begravede hundredvis af tekstilarbejdere – mindst 1000 døde og over 2500 var sårede. Ulykken blev mindet med 1 minuts stilhed og satte samtidig fokus på forholdene omkring produktionen af fashion.

Copenhagen Fashion Summit

Topmødet havde samlet mere end 1.100 mennesker fordelt på 34 lande og er verdens største og vigtigste begivenhed om bæredygtig mode. Dagen startede med den officielle velkomsttale af protektor for topmødet Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Derefter stod det tætpakkede program på 23 talere af bl.a. Livia Firth fra Eco -Age, som diskuterede overforbrug og dårlig behandling af tekstilarbejdere, minearbejdere osv., Alan Roberts som satte fokus på sikkerhedforhold, Vanessa Friedman, moderedaktør på Financial Times og Helena Helmersson chef for bæredygtighed i H & M.

Bæredygtighed blev diskuteret på x og tværs, men ingen kunne i virkeligheden finde en måde at beskrive, hvordan man skal betegne at moden er bæredygtig – hvilke parameter skal det måles i ? I vandforbrug og forurening? I økologi? I Clevercare – altså hvordan du behandler dit tøj, hvor ofte du vasker det (vandforbrug) eller renser det (kemikalier) ? I genbrug ? I reclycling ? eller om det i virkeligheden handler om “Unsustainable Fashion”, som i følge Vanessa Friedmann handler mere om at “nøjes” med kun at købe det tøj, man har brug for – altså en slags “basis” garderobe, der kan bruges i årevis! Her kan man sagtens købe dyre ting – for de holder jo forever og blir’ en slags klassikere i ens garderobe, og der kommer næste taler ind nemlig Marco Bizzaro CEO for Bottega Veneta, som producerer nogen af verdens smukkeste tasker. Hans beskrev vigtigheden af at bruge nær-miljøets arbejdskraft og behandle sine medarbejdere med respekt. Bottega Veneta arbejder ud fra 3 C’er Culture, Community og Conservation – Marco Bizzaro’s statement var: Dit firmas fremtidige overlevelse afhænger af de valg du tar’ i dag! Det kan han jo i den grad ha’ ret i….

Jason Kibbey direktør for Sustainable Apparel Coalition berettede om Higg Index – nye standarter, som forbrugeren kan måle bæredygtighed på….

Runwayshow i bæredygtige materialer
11 designere viste bud på hvordan bæredygtige materialer kan omformes til forrygende kreationer.

Spændende dag med masser af in-put til eftertanke!

Her er en lille guide over websites, hvor du kan få mere info om, plus købe sustainable fashion: http://www.honestby.com/ http://fashionrevolution.org/ http://riverandraven.com/

Copenhagen-Fashion-Summit-2014

Copenhagen-Fashion-Summit-2014

Participants-Copenhagen-Fashion-Summit

Participants-Copenhagen-Fashion-Summit

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

*
*